Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Nederland in trek bij buitenlandse inbrekers

Geplaatst op 16 jul 2013 , bijgewerkt 16 jul 2013, 08:20

Ons land blijkt aantrekkelijk voor criminelen uit het buitenland. Dat beweren onderzoekers van de Politieacademie. Volgens hen is dit een belangrijke...

Ons land blijkt aantrekkelijk voor criminelen uit het buitenland. Dat beweren onderzoekers van de Politieacademie. Volgens hen is dit een belangrijke oorzaak van de explosieve groei van inbraken in Nederland.

Buitenlandse daders die werden gevraagd naar hun motieven bevestigen dat Nederland aantrekkelijker is om een inbraak te plegen dan hun eigen land. Volgens Nicolien Kop van het lectoraat Criminaliteitsbestrijding en Recherchekunde komt dat omdat de straffen in Nederland relatief laag zijn.

Oplossingspercentage

Nederland is om meerdere redenen populair. Het oplossingspercentage schommelt tussen de 6 en 9 procent. Elders in Europa ligt dat percentage hoger. En de kans dat criminelen de gevangenis in moeten, is volgens de onderzoekers ook zeer klein. Kop stelt dat het beleid van het Openbaar Ministerie in Nederland ook niet heel erg meewerkt. Volgens haar maakt het niet uit of iemand vijf of dertig inbraken heeft gepleegd. Aan die vijf heeft het Openbaar Ministerie genoeg om de maximale straf uit te delen. Die andere 25 zaken zijn dan minder interessant.

Artikel

In het juninummer van Eigen Huis Magazine sprak Vereniging Eigen Huis al met Nicolien Kop over de stijging van het aantal woninginbraken. Vorig jaar werden ruim 91.000 mensen slachtoffer van een woninginbraak, in 2010 waren dit er nog 82.000. In het artikel wordt besproken hoe het aantal inbraken in ons land naar beneden kan.

Lees het artikel uit Eigen Huis Magazine over woninginbraken

Ga naar inbraakpreventietips

Lees meer over woninginbraken

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.