Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

'Grote behoefte aan seniorenwoningen'

Geplaatst op 22 jul 2013 , bijgewerkt 22 jul 2013, 10:46

Het overgrote deel van de ouderen is bereid te verhuizen naar een seniorenwoning als de omstandigheden daarom vragen. Dit blijkt uit een enquête...

Het overgrote deel van de ouderen is bereid te verhuizen naar een seniorenwoning als de omstandigheden daarom vragen. Dit blijkt uit een enquête van ouderenorganisatie ANBO onder 1.700 leden.

90 procent van de ouderen is bereid te verhuizen als hun zorgbehoevende partner daardoor thuis kan blijven wonen. 87 procent van de ondervraagden wil ook zelfstandig blijven wonen als ze zelf zorg nodig hebben. Het is volgens de ANBO dan ook van groot belang dat er meer gelijkvloerse woningen komen.

De ouderenorganisatie signaleert een tekort van 84 duizend levenloopbestendige woningen. Seniorenorganisaties, zorgaanbieders, gemeenten en woningcorporaties moeten volgens de ANBO samenwerken om meer dergelijke woningen te realiseren. Ook minister Blok van Wonen moet zich hiervoor sterk maken, vindt de ANBO.  

Lees meer over levensloopbestendig wonen

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media