Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Meer transparantie op funda

Geplaatst op 25 jul 2013 , bijgewerkt 25 jul 2013, 14:02

Huizensite funda vermeldt nadrukkelijk dat het aanbod van NVM-makelaars prominenter in beeld verschijnt dan het bestand van andere makelaars. Funda-e...

Huizensite funda vermeldt nadrukkelijk dat het aanbod van NVM-makelaars prominenter in beeld verschijnt dan het bestand van andere makelaars. Funda-eigenaar NVM doet dit onder druk van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Vorig jaar tikte de ACM de NVM al op de vingers, aangezien de grootste makelaarsorganisatie de concurrentie geen gelijke kansen tegen redelijke voorwaarden gaf op funda. Dat is wel nodig voor een gezonde concurrentie, in het belang van de consument, zo oordeelt de ACM. 

GeĆÆnteresseerden moeten nog steeds lang zoeken op funda voordat het aanbod van niet-NVM-makelaars is te zien. Maar funda is daar nu tenminste eerlijk over, stelt de ACM. Over een jaar evalueert de mededingingswaakhond of de maatregel afdoende is of dat er vervolgstappen nodig zijn.

Vereniging Eigen Huis vindt dat de consument op basis van zijn zoekgegevens altijd de beste zoekresultaten als eerste te zien moet krijgen, ongeacht de makelaar. De vereniging zal de evalutatie van de ACM met belangstelling afwachten.  

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.