Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Meer transparantie op funda

Geplaatst op 25 jul 2013 , bijgewerkt 25 jul 2013, 14:02

Huizensite funda vermeldt nadrukkelijk dat het aanbod van NVM-makelaars prominenter in beeld verschijnt dan het bestand van andere makelaars. Funda-e...

Huizensite funda vermeldt nadrukkelijk dat het aanbod van NVM-makelaars prominenter in beeld verschijnt dan het bestand van andere makelaars. Funda-eigenaar NVM doet dit onder druk van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Vorig jaar tikte de ACM de NVM al op de vingers, aangezien de grootste makelaarsorganisatie de concurrentie geen gelijke kansen tegen redelijke voorwaarden gaf op funda. Dat is wel nodig voor een gezonde concurrentie, in het belang van de consument, zo oordeelt de ACM. 

GeĂ¯nteresseerden moeten nog steeds lang zoeken op funda voordat het aanbod van niet-NVM-makelaars is te zien. Maar funda is daar nu tenminste eerlijk over, stelt de ACM. Over een jaar evalueert de mededingingswaakhond of de maatregel afdoende is of dat er vervolgstappen nodig zijn.

Vereniging Eigen Huis vindt dat de consument op basis van zijn zoekgegevens altijd de beste zoekresultaten als eerste te zien moet krijgen, ongeacht de makelaar. De vereniging zal de evalutatie van de ACM met belangstelling afwachten.  

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers