Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Ook BouwGarant heeft keurmerk GarantieWoning

Geplaatst op 29 jul 2013 , bijgewerkt 29 jul 2013, 14:39

BouwGarant mag voor twee nieuwe nieuwbouwregelingen het keurmerk van Stichting GarantieWoning gebruiken. GarantieWoning gaf daarvoor eerder deze maan...

BouwGarant mag voor twee nieuwe nieuwbouwregelingen het keurmerk van Stichting GarantieWoning gebruiken. GarantieWoning gaf daarvoor eerder deze maand toestemming.

Het keurmerk geldt voor de BouwGarant Nieuwbouwgarantieregeling Appartementsrechten 2013 en de BouwGarant Nieuwbouwgarantieregeling Eengezinswoning 2013. Voor nieuwbouwwoningen die onder deze regelingen vallen is het nu mogelijk om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie te krijgen.

Het keurmerk geeft aan dat de garantie- en waarborgregelingen van BouwGarant voldoen aan de criteria van GarantieWoning, dat er een goede geschillenregeling is en dat de consument een contract sluit met de bouwondernemer op basis van de modelovereenkomst (SER). Ook is het een waarborg tegen een eventueel faillissement van de aannemer: de woning wordt dan afgebouwd door een andere aannemer, zonder dat de consument daar meer voor hoeft te betalen.

Vereniging Eigen Huis juicht het toe dat er een extra mogelijkheid is om een nieuwbouwwoning te kopen met een goede garantie- en waarborgregeling. De vereniging zit in het bestuur van Garantiewoning. Regelingen van SWK en Woningborg hadden al goedkeuring van de stichting.

Meer informatie over waarborg- en garantieregelingen.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers