Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Akkoord EU en China over zonnepanelen

Geplaatst op 30 jul 2013 , bijgewerkt 30 jul 2013, 09:04

De Europese Unie en China zijn het eens over een minimumprijs en een importlimiet voor Chinese zonnepanelen bestemd voor de Europese markt. De d...

De Europese Unie en China zijn het eens over een minimumprijs en een importlimiet voor Chinese zonnepanelen bestemd voor de Europese markt. De details van de afspraken worden komende week bekendgemaakt.

Naar verwachting komt met de overeenkomst een einde aan een langdurig handelsgeschil tussen de EU en China. Brussel verweet de Chinezen goedkope, met staatssteun geproduceerde zonnepanelen op de Europese markt te dumpen, ten koste van Europese fabrikanten.

De EU voerde in juni een importheffing van 11,8 procent in op de Chinese zonnepanelen en dreigde de heffing te verhogen naar gemiddeld 47,6 procent, mocht China niet over de brug komen.

Vereniging Eigen Huis uitte samen met een aantal andere organisaties vorige maand nog haar zorgen over de betaalbaarheid van zonnepanelen, mocht de importheffing op Chinees fabricaat verder worden verhoogd. De heffing is door de afspraken met Peking nu van de baan.

 

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden