Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Zonnepanelen duurder door akkoord

Geplaatst op 06 aug 2013 , bijgewerkt 06 aug 2013, 11:23

De Europese Unie en China hebben vorige week een akkoord gesloten over de import van Chinese zonnepanelen op de Europese markt. Daarmee komt een eind...

De Europese Unie en China hebben vorige week een akkoord gesloten over de import van Chinese zonnepanelen op de Europese markt. Daarmee komt een einde aan een maandenlang handelsgeschil.

China en de Europese Unie (EU) hebben onder andere vastgelegd dat Chinese fabrikanten zonnestroomsystemen niet onder een, nog niet bekendgemaakte, minimumprijs mogen aanbieden. Chinese zonnestroomsystemen worden daarmee duurder voor de Europese consument. Verder is er afgesproken dat Chinese fabrikanten niet meer dan een vastgesteld aantal zonnepanelen per jaar naar Europa mogen verschepen.

Door deze afspraken is de eerder ingestelde importheffing op Chinese zonnepanelen van de baan. De heffing werd ingesteld nadat de EU de Chinezen verweet goedkope, met staatssteun geproduceerde zonnepanelen op de Europese markt te dumpen, ten koste van Europese fabrikanten. De EU voerde in juni een importheffing van 11,8 procent in op de Chinese zonnepanelen en dreigde de heffing te verhogen naar gemiddeld 47,6 procent als China niet over de brug zou komen.

Vereniging Eigen Huis uitte samen met een aantal andere organisaties vorige maand nog haar zorgen over de betaalbaarheid van zonnepanelen als de importheffing op Chinees fabricaat verder zou worden verhoogd.

Meer over dit onderwerp

Akkoord EU en China over zonnepanelen
Protest tegen importheffing
Heffing op Chinese zonnepanelen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.