Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Subsidie voor zonnepanelen op

Geplaatst op 07 aug 2013 , bijgewerkt 07 aug 2013, 11:44

De subsidiepot (ruim 50 miljoen euro) voor particuliere zonnestroomsystemen is leeg. In dertien maanden tijd hebben 90.000 huishoudens een subs...

De subsidiepot (ruim 50 miljoen euro) voor particuliere zonnestroomsystemen is leeg. In dertien maanden tijd hebben 90.000 huishoudens een subsidie aangevraagd.

Dit maakte Agentschap NL donderdag bekend.

De subsidie per aanvrager was goed voor 15 procent van het aankoopbedrag (exclusief arbeidsloon), met een maximum van 650 euro. Voorwaarde was wel dat de aankoop een systeem betreft met een vermogen van minimaal 601 Wp (Wattpiek). Normaliter staat dit gelijk aan minstens drie zonnepanelen.  

De zonnepanelensubsidie is afkomstig uit het Lente-akkoord van voorjaar 2012. De regeling was omstreden. De sector was namelijk bang dat de verkoop zou stilvallen zodra de subsidie uitgeput was.

Als u geen subsidie heeft gekregen, dan kunt u in verschillende regio's nog wel een gemeentelijke subsidie aanvragen . Raadpleeg hiervoor de Energiesubsidiewijzer.

Lees meer over zonnepanelen
Is uw dak geschikt voor zonnepanelen? Doe de test! 
Subsidie aanvragen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.