Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Subsidie voor zonnepanelen op

Geplaatst op 07 aug 2013 , bijgewerkt 07 aug 2013, 11:44

De subsidiepot (ruim 50 miljoen euro) voor particuliere zonnestroomsystemen is leeg. In dertien maanden tijd hebben 90.000 huishoudens een subs...

De subsidiepot (ruim 50 miljoen euro) voor particuliere zonnestroomsystemen is leeg. In dertien maanden tijd hebben 90.000 huishoudens een subsidie aangevraagd.

Dit maakte Agentschap NL donderdag bekend.

De subsidie per aanvrager was goed voor 15 procent van het aankoopbedrag (exclusief arbeidsloon), met een maximum van 650 euro. Voorwaarde was wel dat de aankoop een systeem betreft met een vermogen van minimaal 601 Wp (Wattpiek). Normaliter staat dit gelijk aan minstens drie zonnepanelen.  

De zonnepanelensubsidie is afkomstig uit het Lente-akkoord van voorjaar 2012. De regeling was omstreden. De sector was namelijk bang dat de verkoop zou stilvallen zodra de subsidie uitgeput was.

Als u geen subsidie heeft gekregen, dan kunt u in verschillende regio's nog wel een gemeentelijke subsidie aanvragen . Raadpleeg hiervoor de Energiesubsidiewijzer.

Lees meer over zonnepanelen
Is uw dak geschikt voor zonnepanelen? Doe de test! 
Subsidie aanvragen

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers