Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

NAM taxeert 24 miljoen euro schade

Geplaatst op 18 aug 2013 , bijgewerkt 18 aug 2013, 22:00

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft het afgelopen jaar voor 24 miljoen euro aan schade getaxeerd bij Groningse woningbezitters. De scha...

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft het afgelopen jaar voor 24 miljoen euro aan schade getaxeerd bij Groningse woningbezitters. De schade houdt verband met aardbevingen als gevolg van gaswinning door de NAM. Afgelopen vrijdag was er in de gemeente Slochteren opnieuw een kleine aardbeving, met een kracht van 2,1 op de schaal van Richter.

Na de zware aardbeving bij het Groningse plaatsje Huizinge, 16 augustus 2012, zijn bijna negenduizend schademeldingen binnen gekomen bij de NAM. Daarvan zijn er nu, een jaar later, inmiddels 3.438 getaxeerd. Ruim tweederde van deze taxaties is inmiddels uitgekeerd.
 
Eind juli is Vereniging Eigen Huis is begonnen met bouwkundige opnames (nulmetingen) in het gebied. Die nulmetingen zijn bedoeld voor mensen in de regio die nu nog geen schade hebben. De vereniging verricht ook contra-expertises, voor huiseigenaren die het niet eens zijn met de door de NAM getaxeerde schade aan hun woning.

Vereniging Eigen Huis vindt dat de NAM alle door gaswinning ontstane schade moet vergoeden aan huiseigenaren. Daarbij gaat het ook om waardedaling van de woningen. De vereniging werkt daartoe samen met de Groninger Bodembeweging.

Meer informatie:
Gaswinning en Vereniging Eigen Huis
Groninger Bodembeweging 

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden