Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Bestaande koopwoning 5 procent goedkoper

Geplaatst op 19 aug 2013 , bijgewerkt 19 aug 2013, 11:02

Bestaande koopwoningen waren in juli 5 procent goedkoper dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit de prijsindex van het Centraal Bureau voor ...

Bestaande koopwoningen waren in juli 5 procent goedkoper dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit de prijsindex van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.

De prijsindex geeft de prijsontwikkeling weer van bestaande, particuliere koopwoningen in Nederland. Hieruit blijkt verder dat de prijsdaling in juli ten opzichte van een jaar eerder kleiner was dan in juni. Toen waren de huizen 9,6 procent goedkoper. 

De prijzen van bestaande koopwoningen lagen in juli 2013 op hetzelfde niveau als begin 2003. Vergeleken met augustus 2008 toen de prijzen een piek bereikten, zijn de huizen 20 procent in waarde gezakt.

In de eerste zeven maanden van dit jaar wisselden 54.860 woningen van eigenaar. Dat is bijna 17 procent minder dan in dezelfde periode een jaar geleden.

Bekijk de ontwikkeling van de huizenprijzen

 

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers