Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Besluit over proefboringen schaliegas uitgesteld

Geplaatst op 26 aug 2013 , bijgewerkt 26 aug 2013, 12:19

Minister Kamp van Economische Zaken beslist in oktober of er proefboringen worden gedaan naar schaliegas. Dit zei minister Kamp maandag tijdens een...

Minister Kamp van Economische Zaken beslist in oktober of er proefboringen worden gedaan naar schaliegas.

Dit zei minister Kamp maandag tijdens een persconferentie. Hij wacht de uitkomst van een extra onderzoek en de conclusie van commissie Milieu Effect Rapportage af alvorens te besluiten over proefboringen. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft hij wel dat de eventuele risico’s van boren naar schaliegas te ondervangen zijn. Daarom vindt hij dat het kabinet de proefboringen serieus moet overwegen.

Als de minister de aanvragen voor proefboringen in behandeling neemt, volgen nog verschillende stappen voordat er daadwerkelijk toestemming wordt verleend. De eerste proefboringen kunnen dan medio 2014 plaatsvinden.

Lees de brief van minister Kamp aan de Tweede Kamer

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers