Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Besluit over proefboringen schaliegas uitgesteld

Geplaatst op 26 aug 2013 , bijgewerkt 26 aug 2013, 12:19

Minister Kamp van Economische Zaken beslist in oktober of er proefboringen worden gedaan naar schaliegas. Dit zei minister Kamp maandag tijdens een...

Minister Kamp van Economische Zaken beslist in oktober of er proefboringen worden gedaan naar schaliegas.

Dit zei minister Kamp maandag tijdens een persconferentie. Hij wacht de uitkomst van een extra onderzoek en de conclusie van commissie Milieu Effect Rapportage af alvorens te besluiten over proefboringen. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft hij wel dat de eventuele risico‚Äôs van boren naar schaliegas te ondervangen zijn. Daarom vindt hij dat het kabinet de proefboringen serieus moet overwegen.

Als de minister de aanvragen voor proefboringen in behandeling neemt, volgen nog verschillende stappen voordat er daadwerkelijk toestemming wordt verleend. De eerste proefboringen kunnen dan medio 2014 plaatsvinden.

Lees de brief van minister Kamp aan de Tweede Kamer

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden