Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Besluit over proefboringen schaliegas uitgesteld

Geplaatst op 26 aug 2013 , bijgewerkt 26 aug 2013, 12:19

Minister Kamp van Economische Zaken beslist in oktober of er proefboringen worden gedaan naar schaliegas. Dit zei minister Kamp maandag tijdens een...

Minister Kamp van Economische Zaken beslist in oktober of er proefboringen worden gedaan naar schaliegas.

Dit zei minister Kamp maandag tijdens een persconferentie. Hij wacht de uitkomst van een extra onderzoek en de conclusie van commissie Milieu Effect Rapportage af alvorens te besluiten over proefboringen. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft hij wel dat de eventuele risico’s van boren naar schaliegas te ondervangen zijn. Daarom vindt hij dat het kabinet de proefboringen serieus moet overwegen.

Als de minister de aanvragen voor proefboringen in behandeling neemt, volgen nog verschillende stappen voordat er daadwerkelijk toestemming wordt verleend. De eerste proefboringen kunnen dan medio 2014 plaatsvinden.

Lees de brief van minister Kamp aan de Tweede Kamer

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.