Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Duizenden klanten van Nuon misleid

Geplaatst op 28 aug 2013 , bijgewerkt 28 aug 2013, 12:15

Energieleverancier Nuon heeft de afgelopen tien jaar ruim 200.000 huishoudens verkeerd ingelicht over Nuon Natuurstroom. De meerprijs die klanten voo...

Energieleverancier Nuon heeft de afgelopen tien jaar ruim 200.000 huishoudens verkeerd ingelicht over Nuon Natuurstroom. De meerprijs die klanten voor Natuurstroom betalen, zou worden geïnvesteerd in nieuwe, duurzame energieprojecten. Sinds 2002 gebeurt dit niet meer, hoewel de klanten de opslag nog wel betalen.  

Dit blijkt uit onderzoek van Het Financieele Dagblad. 

De energieleverancier heeft erkend dat de 200.000 huishoudens die tussen 1996 en 2002 een contract hebben afgesloten voor Natuurstroom, niet voldoende zijn ingelicht. Nuon zal deze klanten nu actief gaan benaderen.

Klanten die Natuurstroom afnemen betalen een opslag op de stroomprijs. Voor een huishouden kan dit bedrag oplopen tot 60 euro per jaar. Dit bedrag zou worden geïnvesteerd in nieuwe, groene energieprojecten. Tot 2002 gebeurde dit ook, maar sinds die tijd wordt de opslag geïnvesteerd in groencertificaten. Bij de klanten is dit niet bekend.

Sinds enkele jaren is het niet meer mogelijk om een contract voor Natuurstroom bij Nuon af te sluiten. Momenteel zijn er nog 50.000 klanten met een contract voor Natuurstroom.

Consumentenactie

Over een eventuele compensatie rept Nuon niet. Als Nuon de gedupeerde klanten niet of onvoldoende compenseert, start belangenorganisatie Consumentenclaim een collectieve actie.

Meer weten over groene stroom?

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden