Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Wederom aardbeving in Groningen

Geplaatst op 04 sep 2013 , bijgewerkt 04 sep 2013, 09:28

De provincie Groningen is in de nacht van dinsdag op woensdag wederom opgeschrikt door een aardbeving. Volgens het KNMI had de beving een kracht van ...

De provincie Groningen is in de nacht van dinsdag op woensdag wederom opgeschrikt door een aardbeving. Volgens het KNMI had de beving een kracht van 2,8 op de schaal van Richter en een diepte van 3 kilometer.

Het epicentrum lag in de gemeente Loppersum. De schokken werden gevoeld tussen Delfzijl en Bedum.

Groningen werd al meerdere keren getroffen door aardschokken. Sinds de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) vanaf het jaar 2000 de productie geleidelijk verhoogde, is het aantal aardbevingen in het winningsgebied in Groningen en de kracht ervan toegenomen. Inmiddels zijn er duizenden schadeclaims ingediend bij de NAM. Vereniging Eigen Huis vindt dat de NAM alle schade die is ontstaan door gaswinning, aan de gedupeerden moet vergoeden, inclusief de waardedaling van de woningen.

Onlangs is het onderzoeksrapport over waardevermindering openbaar gemaakt. De conclusie van het rapport dat in opdracht van minister Kamp (Economische Zaken) is opgesteld, luidt dat er nog geen waardevermindering kan worden aangetoond. Vereniging Eigen Huis zet hier vraagtekens bij en beraadt zich op tegenonderzoek.

Meer informatie

Pagina gaswinning Groningen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.