Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Wederom aardbeving in Groningen

Geplaatst op 04 sep 2013 , bijgewerkt 04 sep 2013, 09:28

De provincie Groningen is in de nacht van dinsdag op woensdag wederom opgeschrikt door een aardbeving. Volgens het KNMI had de beving een kracht van ...

De provincie Groningen is in de nacht van dinsdag op woensdag wederom opgeschrikt door een aardbeving. Volgens het KNMI had de beving een kracht van 2,8 op de schaal van Richter en een diepte van 3 kilometer.

Het epicentrum lag in de gemeente Loppersum. De schokken werden gevoeld tussen Delfzijl en Bedum.

Groningen werd al meerdere keren getroffen door aardschokken. Sinds de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) vanaf het jaar 2000 de productie geleidelijk verhoogde, is het aantal aardbevingen in het winningsgebied in Groningen en de kracht ervan toegenomen. Inmiddels zijn er duizenden schadeclaims ingediend bij de NAM. Vereniging Eigen Huis vindt dat de NAM alle schade die is ontstaan door gaswinning, aan de gedupeerden moet vergoeden, inclusief de waardedaling van de woningen.

Onlangs is het onderzoeksrapport over waardevermindering openbaar gemaakt. De conclusie van het rapport dat in opdracht van minister Kamp (Economische Zaken) is opgesteld, luidt dat er nog geen waardevermindering kan worden aangetoond. Vereniging Eigen Huis zet hier vraagtekens bij en beraadt zich op tegenonderzoek.

Meer informatie

Pagina gaswinning Groningen

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers