Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Vijfhonderdste melding over geldverstrekkers

Geplaatst op 06 sep 2013 , bijgewerkt 06 sep 2013, 09:25

Bij het meldpunt Betalingsproblemen van Vereniging Eigen Huis is begin september de vijfhonderdste melding binnengekomen. Woningbezitters met (dre...

Bij het meldpunt Betalingsproblemen van Vereniging Eigen Huis is begin september de vijfhonderdste melding binnengekomen.

Woningbezitters met (dreigende) hypotheekachterstand kunnen bij dit 2 mei geopende meldpunt hun ervaringen met geldverstrekkers plaatsen. Vereniging Eigen Huis analyseert alle meldingen, om er vervolgens in de tweede helft van 2013 opbouwende gesprekken over te voeren met de banken.

In een brief aan staatssecretaris Klijnsma heeft de vereniging op 5 september aandacht gevraagd voor gedwongen woningverkoop. Soms is dat nodig vanwege ernstige betalingsproblemen, maar de zorgplicht van banken houdt na gedwongen verkoop niet meteen op, stelt de vereniging.

Die stelling presenteerde Vereniging Eigen Huis ook tijdens een tweedaags congres over betalingsproblemen, op 4 en 5 september in Almere. Daar bogen ruim honderd vertegenwoordigers van banken en schuldhulpverleners zich over het groeiend probleem van hypotheekachterstanden. Dit onderwerp trekt langzaam maar zeker ook meer politieke aandacht.

Het septembernummer van Eigen Huis Magazine gunt de lezer een kijkje achter de schermen bij twee hypotheekverstrekkers: ING en Obvion. Hoe gaan zij om met betalingsachterstanden op de hypotheek? Nu het aantal klanten met betalingsproblemen fors toeneemt, gaan banken meer inzetten op preventie en woningbehoud, blijkt.

Persbericht Vereniging Eigen Huis
Meldpunt betalingsproblemen

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers