Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Vijfhonderdste melding over geldverstrekkers

Geplaatst op 06 sep 2013 , bijgewerkt 06 sep 2013, 09:25

Bij het meldpunt Betalingsproblemen van Vereniging Eigen Huis is begin september de vijfhonderdste melding binnengekomen. Woningbezitters met (dre...

Bij het meldpunt Betalingsproblemen van Vereniging Eigen Huis is begin september de vijfhonderdste melding binnengekomen.

Woningbezitters met (dreigende) hypotheekachterstand kunnen bij dit 2 mei geopende meldpunt hun ervaringen met geldverstrekkers plaatsen. Vereniging Eigen Huis analyseert alle meldingen, om er vervolgens in de tweede helft van 2013 opbouwende gesprekken over te voeren met de banken.

In een brief aan staatssecretaris Klijnsma heeft de vereniging op 5 september aandacht gevraagd voor gedwongen woningverkoop. Soms is dat nodig vanwege ernstige betalingsproblemen, maar de zorgplicht van banken houdt na gedwongen verkoop niet meteen op, stelt de vereniging.

Die stelling presenteerde Vereniging Eigen Huis ook tijdens een tweedaags congres over betalingsproblemen, op 4 en 5 september in Almere. Daar bogen ruim honderd vertegenwoordigers van banken en schuldhulpverleners zich over het groeiend probleem van hypotheekachterstanden. Dit onderwerp trekt langzaam maar zeker ook meer politieke aandacht.

Het septembernummer van Eigen Huis Magazine gunt de lezer een kijkje achter de schermen bij twee hypotheekverstrekkers: ING en Obvion. Hoe gaan zij om met betalingsachterstanden op de hypotheek? Nu het aantal klanten met betalingsproblemen fors toeneemt, gaan banken meer inzetten op preventie en woningbehoud, blijkt.

Persbericht Vereniging Eigen Huis
Meldpunt betalingsproblemen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.