Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Woekerpolissen mogelijk verplicht aangepast

Geplaatst op 11 sep 2013 , bijgewerkt 11 sep 2013, 10:50

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem gaat mogelijk verzekeraars die woekerpolissen verkochten verplichten deze aan te passen. Dat ver...

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem gaat mogelijk verzekeraars die woekerpolissen verkochten verplichten deze aan te passen. Dat verklaarde hij woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Dijsselbloem reageerde hiermee op een brief van Vereniging Eigen Huis, waarin de vereniging hiervoor pleit. Gebleken is dat consumenten niet uit eigen beweging naar hun verzekeraar of adviseur stappen om te dure beleggingsverzekeringen, ofwel woekerpolissen, te laten omzetten. Velen van hen zijn de woekerpolisaffaire beu en hebben weinig vertrouwen meer in adviezen van verzekeraars.

De minister gaat onderzoeken of hij verzekeraars kan verplichten de te dure polissen om te zetten in goedkopere. 'We gaan samen met de verzekeraars kijken in hoeverre dit juridisch mogelijk is', zegt Dijsselbloem. 'Het ligt nog niet eenvoudig.'

Verreweg de meeste consumenten met een woekerpolis hebben al een brief van hun verzekeraar ontvangen met een voorstel om hun te dure beleggingsverzekering aan te passen. Dit was volgens Vereniging Eigen Huis onvoldoende om een hoger eindresultaat te halen voor grote groepen polishouders. Dijsselbloem lijkt zich nu te kunnen vinden in de kritiek van de vereniging.

Lees ook het persbericht van Vereniging Eigen Huis: Recht-door-zee-aanpak voor woekerpolisaffaire nodig
Lees meer in het het dossier Beleggingsverzekeringen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.