Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Eigen Huis onderzoekt huizenhandelaren wél

Geplaatst op 13 sep 2013 , bijgewerkt 13 sep 2013, 10:54

Vereniging Eigen Huis onderzoekt de juridische mogelijkheden om malafide huizenhandelaren aan te pakken. Tussen 2000 en 2009 zijn mogelijk 2.400 Nede...

Vereniging Eigen Huis onderzoekt de juridische mogelijkheden om malafide huizenhandelaren aan te pakken. Tussen 2000 en 2009 zijn mogelijk 2.400 Nederlandse woningbezitters gedupeerd door onderlinge prijsafspraken van deze handelaren.

Een ANP-bericht, dat door veel media wordt overgenomen, suggereert dat de vereniging niet verwacht dat de kartelzaak tot schadevergoedingen zal leiden. Dat is erg voorbarig. Samen met advocaten onderzoekt Vereniging Eigen Huis momenteel of het mogelijk is om financiële compensatie af te dwingen voor de gedupeerde woningbezitters. Zij hebben namelijk door de prijsafspraken van hun handelaren een extra verlies geleden op de gedwongen verkoop van hun huis.

De basis voor het juridisch onderzoek is de lijst van 71 veroordelingen, die de ACM (Autoriteit Consument & Markt) vandaag op haar website publiceerde.

Lijst van ACM
Lees ook het nieuwsbericht: NMa beboet huizenhandelkartel

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers