Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Oplossingen voor slecht woningonderhoud

Geplaatst op 16 sep 2013 , bijgewerkt 16 sep 2013, 11:24

Zo’n 50.000 huizen verkeren in slechte bouwtechnische staat. Platform 31, de kennisorganisatie voor stad en regio, komt daarom met een rapport om slec...

Zo’n 50.000 huizen verkeren in slechte bouwtechnische staat. Platform 31, de kennisorganisatie voor stad en regio, komt daarom met een rapport om slecht woningonderhoud doeltreffend tegen te gaan.

 

Dalende inkomens, te hoge hypotheken, onwil en onwetendheid zorgen voor een steeds grotere woningverloedering. Slecht woningonderhoud is een complex probleem dat om een doeltreffende aanpak vraagt. Platform 31 organiseerde daarom in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken de Kenniskring Particuliere Woningverbetering, waarin diverse deskundigen plaats namen. Dit leidde tot vijf concrete adviezen die zijn gebundeld in het rapport ‘Nieuwe oplossingen voor slechte woningkwaliteit’. Eén van de voorstellen is investeringen in onderhoud te koppelen aan investeringen in energie en aanpassing van de woning aan zorgbehoefte.

Bouwtechnische staat

Geschat wordt dat 50.000 woningen in slechte bouwtechnische staat verkeren. Daarnaast hebben 500.000 huizen een matige staat van onderhoud. Appartementen zijn er het slechtst aan toe. Slecht onderhouden woningen hebben hun weerslag op leefbaarheid, veiligheid en waarde van woningen in de hele buurt en wijk.

Planmatig onderhoud

Vereniging Eigen Huis is altijd al een voorstander geweest van preventief planmatig onderhoud aan de woning. Achterstallig onderhoud brengt immers veel meer kosten met zich mee en bovendien heeft een slecht onderhouden woning nadelige consequenties voor de waarde van een huis. ‘Mensen weten vaak niet hoe ze hun woning moeten onderhouden: wat moeten ze doen en hoe vaak?’, aldus John Kersemakers, bouwkundig specialist bij Vereniging Eigen Huis. ‘Wij spelen hierop in door de consument veel informatie te geven over woningonderhoud op onze site.’

Lees wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van woningonderhoud
Lees het rapport Nieuwe oplossingen voor slechte woningkwaliteit

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.