Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Dijsselbloem verwacht afschaffing hypotheekboetes

Geplaatst op 19 sep 2013 , bijgewerkt 19 sep 2013, 13:25

Minister Dijsselbloem van Financiën ‘hoopt en verwacht’ dat Nederlandse banken de boetes afschaffen die gelden voor versneld aflossen van een hypothe...

Minister Dijsselbloem van Financiën ‘hoopt en verwacht’ dat Nederlandse banken de boetes afschaffen die gelden voor versneld aflossen van een hypotheek. Dat schrijft nu.nl vandaag.

Vereniging Eigen Huis pleitte gisteren in een persbericht voor afschaffing van de boetes. En SNS Bank maakte dezelfde dag al bekend dat inderdaad te doen. Dijsselbloem ziet deze stap als een vliegwiel voor het aanpakken van schulden en nieuwe groei in de bouw. 
 
De kwestie is extra actueel nu het kabinet op Prinsjesdag bekend heeft gemaakt de schenkingsvrijstelling per 1 oktober 2013 te willen verhogen naar 100 duizend euro. Bovendien geldt deze belastingvrijstelling vanaf die datum niet meer alleen voor een schenking van ouder aan kind. Ook de leeftijdsgrens vervalt. Voorwaarde is wel dat de schenking wordt gebruikt voor de aankoop van een eigen huis, aflossing van een hypotheek óf voor andere kosten die verband houden met een eigen woning, zoals een verbouwing.

De vrijstellingsregeling kan huiseigenaren helpen, maar de meeste banken berekenen boeterente als er per jaar meer dan 10 (of soms 20) procent van de oorspronkelijke hypotheek wordt afgelost. Zo’n boete bedraagt al snel een paar duizend euro. Tot nu toe zijn Florius en SNS Bank de enige Nederlandse banken die geen boetes berekenen voor versneld aflossen.

Persbericht Vereniging Eigen Huis

Lees het bericht op nu.nl
 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.