Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Dijsselbloem verwacht afschaffing hypotheekboetes

Geplaatst op 19 sep 2013 , bijgewerkt 19 sep 2013, 13:25

Minister Dijsselbloem van Financiën ‘hoopt en verwacht’ dat Nederlandse banken de boetes afschaffen die gelden voor versneld aflossen van een hypothe...

Minister Dijsselbloem van Financiën ‘hoopt en verwacht’ dat Nederlandse banken de boetes afschaffen die gelden voor versneld aflossen van een hypotheek. Dat schrijft nu.nl vandaag.

Vereniging Eigen Huis pleitte gisteren in een persbericht voor afschaffing van de boetes. En SNS Bank maakte dezelfde dag al bekend dat inderdaad te doen. Dijsselbloem ziet deze stap als een vliegwiel voor het aanpakken van schulden en nieuwe groei in de bouw. 
 
De kwestie is extra actueel nu het kabinet op Prinsjesdag bekend heeft gemaakt de schenkingsvrijstelling per 1 oktober 2013 te willen verhogen naar 100 duizend euro. Bovendien geldt deze belastingvrijstelling vanaf die datum niet meer alleen voor een schenking van ouder aan kind. Ook de leeftijdsgrens vervalt. Voorwaarde is wel dat de schenking wordt gebruikt voor de aankoop van een eigen huis, aflossing van een hypotheek óf voor andere kosten die verband houden met een eigen woning, zoals een verbouwing.

De vrijstellingsregeling kan huiseigenaren helpen, maar de meeste banken berekenen boeterente als er per jaar meer dan 10 (of soms 20) procent van de oorspronkelijke hypotheek wordt afgelost. Zo’n boete bedraagt al snel een paar duizend euro. Tot nu toe zijn Florius en SNS Bank de enige Nederlandse banken die geen boetes berekenen voor versneld aflossen.

Persbericht Vereniging Eigen Huis

Lees het bericht op nu.nl
 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers