Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Motie tegen boeterentes aangenomen

Geplaatst op 01 okt 2013 , bijgewerkt 01 okt 2013, 13:32

Het kabinet moet de banken aanmoedigen geen boeterentes meer te rekenen als een hypotheek versneld wordt afgelost met de verruimde schenkingsvrijstel...

Het kabinet moet de banken aanmoedigen geen boeterentes meer te rekenen als een hypotheek versneld wordt afgelost met de verruimde schenkingsvrijstelling. Een motie hiertoe van 50PLUS is door de Tweede Kamer aangenomen.

Twee weken geleden deed minister Dijsselbloem van FinanciĆ«n een beroep op de banken om af te zien van boeterentes als gebruik wordt gemaakt van de verruimde schenkingsvrijstelling. Inmiddels hebben SNS Bank en ABN AMRO-dochter Florius daar al gehoor aan gegeven. De Tweede Kamer wil dat de regering ook de andere banken oproept dit voorbeeld te volgen.

Vereniging Eigen Huis pleitte medio september nog voor de afschaffing van boeterentes. Deze verkleinen immers het effect van de verruimde schenkingsvrijstelling.

Lees ook het persbericht van Vereniging Eigen Huis: Geen boeterente bij extra aflossing met schenking

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.