Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Motie tegen boeterentes aangenomen

Geplaatst op 01 okt 2013 , bijgewerkt 01 okt 2013, 13:32

Het kabinet moet de banken aanmoedigen geen boeterentes meer te rekenen als een hypotheek versneld wordt afgelost met de verruimde schenkingsvrijstel...

Het kabinet moet de banken aanmoedigen geen boeterentes meer te rekenen als een hypotheek versneld wordt afgelost met de verruimde schenkingsvrijstelling. Een motie hiertoe van 50PLUS is door de Tweede Kamer aangenomen.

Twee weken geleden deed minister Dijsselbloem van Financiën een beroep op de banken om af te zien van boeterentes als gebruik wordt gemaakt van de verruimde schenkingsvrijstelling. Inmiddels hebben SNS Bank en ABN AMRO-dochter Florius daar al gehoor aan gegeven. De Tweede Kamer wil dat de regering ook de andere banken oproept dit voorbeeld te volgen.

Vereniging Eigen Huis pleitte medio september nog voor de afschaffing van boeterentes. Deze verkleinen immers het effect van de verruimde schenkingsvrijstelling.

Lees ook het persbericht van Vereniging Eigen Huis: Geen boeterente bij extra aflossing met schenking

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers