Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Lagere energierekening door verlaging transportkosten

Geplaatst op 03 okt 2013 , bijgewerkt 03 okt 2013, 09:56

De energierekening valt komende jaren enkele tientjes goedkoper uit, omdat netbeheerders minder gaan rekenen voor het  transport van elektricite...

De energierekening valt komende jaren enkele tientjes goedkoper uit, omdat netbeheerders minder gaan rekenen voor het  transport van elektriciteit en gas.

Dit maakte de Autoriteit Consument en & Markt (ACM) woensdag bekend.

Regionale netbeheerders verlagen de transportkosten jaarlijks met gemiddeld 8%. Voor gas dalen de tarieven jaarlijks met gemiddeld 6,5%. De verlaging is mogelijk door de lage rentestand, waardoor netbeheerders goedkoper kunnen lenen. Omdat netbeheerder een monopoliepositie hebben, bepaalt toezichthouder ACM de maximale netwerktarieven.

Meer informatie

Begin mei stelde de toezichthouder de verlaging van de transportkosten al voor.

 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers