Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Breda, Almere en Nijmegen populair bij inbrekers

Geplaatst op 09 okt 2013 , bijgewerkt 09 okt 2013, 09:49

Inwoners van Breda, Almere en Nijmegen lopen de grootste kans om bezoek te krijgen van een inbreker. Dat staat in de allereerste Risicomonitor Woning...

Inwoners van Breda, Almere en Nijmegen lopen de grootste kans om bezoek te krijgen van een inbreker. Dat staat in de allereerste Risicomonitor Woninginbraken van het Verbond van Verzekeraars.

Het verbond maakte een analyse van inbraakclaims die verzekeraars de afgelopen vijf jaar registreerden in het Centraal Informatie Systeem. Daaruit blijkt ook dat het aantal claims in die tijd met ruim 40% gestegen. In 2008 kregen verzekeraars maandelijks zo’n 2500 meldingen, vorig jaar waren dat er al ruim 3500.

Noord-Brabant

Het inbraakrisico blijkt  het hoogst in de provincie Noord-Brabant met 6,3 inbraakclaims op de duizend huishoudens. Daarna volgen Utrecht (5,2), Limburg (5,1), Flevoland (4,8) en Gelderland (4,5). Het noorden heeft het minste last van ongewenste bezoekers. Groningen en Friesland scoren laag met respectievelijk 1,7 en 1,8 claims op de duizend woningen.

Groningen

Van de steden boven de 50.000 inwoners komt Groningen als veiligste uit de bus, gevolgd door Leiden, Haarlem en Zaanstad. Amsterdam, Den Haag en Rotterdam staan op de lijst van meest risicovolle steden verrassend genoeg pas op de 19e, 17e en 15e plek.`

Lees meer over de bekendste inbraakmethodes
Ga naar de beste preventietips
Lees ook: Week van de veiligheid 2013


Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.