Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Crisismaatregelen toch verlengd

Geplaatst op 18 okt 2013 , bijgewerkt 18 okt 2013, 14:47

De crisismaatregelen voor woningbezitters met dubbele lasten worden toch met een jaar verlengd. Dit zei staatssecretaris Weekers van Financiën vrijda...

De crisismaatregelen voor woningbezitters met dubbele lasten worden toch met een jaar verlengd. Dit zei staatssecretaris Weekers van Financiën vrijdag na afloop van de ministerraad.

Huiseigenaren die noodgedwongen twee woningen hebben waarvan een te koop staat, kunnen de hypotheekrente van beide woningen aftrekken. De termijn voor de aftrek van de te koop staande woning zou per 2014 met een jaar worden teruggebracht naar twee jaar. Weekers ziet hier nu vanaf.

Dat geldt ook voor de afschaffing van de terugkeerregeling. Hiermee houden huiseigenaren die hun te koop staande woning verhuren onder de Leegstandswet recht op renteaftrek als de verhuurperiode is afgelopen.

De verlenging van de crisismaatregelen tot 2015 is goed nieuws voor veel huiseigenaren met dubbele lasten.Vereniging Eigen Huis pleitte deze week nog hiervoor in een brief aan Weekers. Volgens de staatssecretaris kost de verlenging van de crisismaatregelen tot 2015 zo'n 5 miljoen euro.

Lees ook de oproep van Vereniging Eigen Huis aan staatssecretaris Weekers

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.