Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Crisismaatregelen toch verlengd

Geplaatst op 18 okt 2013 , bijgewerkt 18 okt 2013, 14:47

De crisismaatregelen voor woningbezitters met dubbele lasten worden toch met een jaar verlengd. Dit zei staatssecretaris Weekers van Financiën vrijda...

De crisismaatregelen voor woningbezitters met dubbele lasten worden toch met een jaar verlengd. Dit zei staatssecretaris Weekers van Financiën vrijdag na afloop van de ministerraad.

Huiseigenaren die noodgedwongen twee woningen hebben waarvan een te koop staat, kunnen de hypotheekrente van beide woningen aftrekken. De termijn voor de aftrek van de te koop staande woning zou per 2014 met een jaar worden teruggebracht naar twee jaar. Weekers ziet hier nu vanaf.

Dat geldt ook voor de afschaffing van de terugkeerregeling. Hiermee houden huiseigenaren die hun te koop staande woning verhuren onder de Leegstandswet recht op renteaftrek als de verhuurperiode is afgelopen.

De verlenging van de crisismaatregelen tot 2015 is goed nieuws voor veel huiseigenaren met dubbele lasten.Vereniging Eigen Huis pleitte deze week nog hiervoor in een brief aan Weekers. Volgens de staatssecretaris kost de verlenging van de crisismaatregelen tot 2015 zo'n 5 miljoen euro.

Lees ook de oproep van Vereniging Eigen Huis aan staatssecretaris Weekers

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers