Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Bestaande koopwoning ruim 4 procent goedkoper

Geplaatst op 20 okt 2013 , bijgewerkt 20 okt 2013, 22:00

In september waren bestaande koopwoningen 4,1 procent goedkoper dan in september 2012. Dit blijkt uit de prijsindex van het Centraal Bureau voor de S...

In september waren bestaande koopwoningen 4,1 procent goedkoper dan in september 2012. Dit blijkt uit de prijsindex van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.

De prijsindex geeft de prijsontwikkeling weer van bestaande, particuliere koopwoningen in Nederland. Hieruit blijkt verder dat de prijsdaling in september iets kleiner was dan in augustus, toen bestaande koopwoningen een prijsverlies van 4,4 procent kenden. In juli was de prijsdaling 5 procent en in juni zelfs 9,6 procent (ten opzichte van dezelfde maand in 2012). De prijzen dalen dus nog steeds, maar elke maand iets minder.

De prijzen van bestaande koopwoningen lagen in september 2013 op hetzelfde niveau als begin 2003. Ten opzichte van augustus 2008, toen de huizenprijzen een piek bereikten, bedraagt de prijsdaging 19,6 procent.

In de eerste drie kwartalen van 2013 zijn 74.126 woningen van eigenaar gewisseld. Dat is een daling van 9,1 procent in vergelijking met een jaar eerder.

Bekijk de ontwikkeling van de huizenprijzen

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers