Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Goedkope lening voor energiebesparende maatregelen

Geplaatst op 21 okt 2013 , bijgewerkt 21 okt 2013, 10:39

Huiseigenaren kunnen binnenkort goedkoop geld lenen om hun huis energiezuiniger te maken. Minister Blok (Wonen) heeft daarvoor met de Rabobank en de ...

Huiseigenaren kunnen binnenkort goedkoop geld lenen om hun huis energiezuiniger te maken. Minister Blok (Wonen) heeft daarvoor met de Rabobank en de ASN Bank een Nationaal Energiebespaarfonds van € 300 miljoen opgericht.

Zodra de Europese Commissie en de Autoriteit Financiële Markten het bespaarfonds hebben goedgekeurd, kunnen huizenbezitters vanaf 1 december leningen aanvragen van € 2.500 tot € 25.000, met een looptijd van 7 tot 10 jaar. Het fonds is bedoeld voor de aanschaf van onder andere isolatiematerialen, zonneboilers en dubbele beglazing.

In het Nationaal Bespaarfonds zit € 300 miljoen euro. In augustus maakte de Rabobank al bekend dat zij bereid was € 150 miljoen in het fonds te storten, dit bedrag is verhoogd tot € 175 miljoen. De ASN neemt € 50 miljoen voor haar rekening en minister Blok voegt hier € 75 miljoen aan toe. Het rentepercentage van de leningen zal tussen de 3 en 3,5% liggen, afhankelijk van de hoogte en de looptijd van de lening. Het fonds houdt zichtzelf in stand, doordat het uitgeleende geld met rente wordt terugbetaald. Dit geld wordt in het fonds teruggestort, waardoor er continu leningen kunnen worden verstrekt. 

Lees hier de brief van minister Blok aan de voorzitter van de Tweede Kamer over het Nationaal Bespaarfonds. Hierin worden onder andere de voorwaarden van de lening opgesomd.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.