Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Commissie: 950 miljoen nodig voor aardbevingsgebied Groningen

Geplaatst op 30 okt 2013 , bijgewerkt 30 okt 2013, 23:00

Er is 950 miljoen euro nodig om het aardbevingsgebied in Groningen veilig en aantrekkelijk te maken. Volgens het Dagblad van het Noorden blijkt dit u...

Er is 950 miljoen euro nodig om het aardbevingsgebied in Groningen veilig en aantrekkelijk te maken. Volgens het Dagblad van het Noorden blijkt dit uit het rapport dat commissie Meijer vrijdag presenteert.

De waardedaling van woningen staat volgens commissie Meijer buiten kijf, schrijft het Dagblad van het Noorden. Eerder dit jaar zei minister Kamp dat uit onderzoek van de overheid niet blijkt dat de marktwaarde van de woningen in het aardbevingsgebied aantoonbaar is gedaald.

Compensatie

De commissie onder leiding van oud-staatssecretaris Meijer is door het provinciebestuur ingesteld om advies te geven over maatregelen die de imagoschade en het verhoogde risico op aardbevingen in Groningen kunnen compenseren. Een van de adviezen is dat de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) geld beschikbaar moet stellen voor huiseigenaren die wel willen verhuizen, maar geen kopers kunnen vinden.

Schade

Sinds de NAM vanaf het jaar 2000 de productie geleidelijk verhoogde, zijn het aantal aardbevingen in het winningsgebied in Groningen en de kracht ervan toegenomen. Na zware bevingen in augustus 2012 en februari 2013 zijn duizenden schadeclaims ingediend bij de NAM. Vereniging Eigen Huis vindt dat de NAM alle schade ontstaan door gaswinning in Groningen aan huiseigenaren moet vergoeden. Ook de waardedalingen van de woningen.

Ga naar het Dossier Gaswinning in Groningen
Praat mee in de woningmarkt community
Lees ook: 'Kamp stelt besluit gaswinning Groningen uit' (29 oktober 2013)

 

 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers