Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Kadaster past tarieven aan

Geplaatst op 03 nov 2013 , bijgewerkt 03 nov 2013, 23:00

De tarieven van het Kadaster wijzigen per 1 januari 2014. Sommige tarieven dalen, maar gemiddeld is er een prijsstijging van 10 procent. De prijs v...

De tarieven van het Kadaster wijzigen per 1 januari 2014. Sommige tarieven dalen, maar gemiddeld is er een prijsstijging van 10 procent.

De prijs voor inschrijving van een koopakte daalt van € 118 naar € 103. Voor het inschrijven van een hypotheekakte geldt een prijsstijging: van € 73 naar € 103.

Als woningbezitter betaal je niet rechtstreeks aan het Kadaster bij woningaankoop of andere transacties. De kosten voor het Kadaster zitten namelijk verwerkt in de notariskosten.

Overzicht nieuwe tarieven

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers