Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Kadaster past tarieven aan

Geplaatst op 03 nov 2013 , bijgewerkt 03 nov 2013, 23:00

De tarieven van het Kadaster wijzigen per 1 januari 2014. Sommige tarieven dalen, maar gemiddeld is er een prijsstijging van 10 procent. De prijs v...

De tarieven van het Kadaster wijzigen per 1 januari 2014. Sommige tarieven dalen, maar gemiddeld is er een prijsstijging van 10 procent.

De prijs voor inschrijving van een koopakte daalt van € 118 naar € 103. Voor het inschrijven van een hypotheekakte geldt een prijsstijging: van € 73 naar € 103.

Als woningbezitter betaal je niet rechtstreeks aan het Kadaster bij woningaankoop of andere transacties. De kosten voor het Kadaster zitten namelijk verwerkt in de notariskosten.

Overzicht nieuwe tarieven

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.