Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Flinke stijging hypotheekaanvragen

Geplaatst op 07 nov 2013 , bijgewerkt 07 nov 2013, 23:00

In oktober zijn er 16.000 unieke hypotheekaanvragen verzonden via het Hypotheken Data Netwerk (HDN). Dat is een stijging van 20 % ten opzichte van ok...

In oktober zijn er 16.000 unieke hypotheekaanvragen verzonden via het Hypotheken Data Netwerk (HDN). Dat is een stijging van 20 % ten opzichte van oktober 2012.

Het HDN verwerkt ongeveer 65 % van alle hypotheekaanvragen in Nederland, en is daarmee een goede graadmeter voor het sentiment in de koopwoningmarkt.

De afgelopen maanden zijn er steeds meer lichtpuntjes in de woningmarkt. In september was het aantal woningtransacties bijvoorbeeld 30 % hoger dan in dezelfde maand van vorig jaar, volgens het Kadaster. Ook de Eigen Huis Marktindicator, die het consumentenvertrouwen in de woningmarkt meet, stijgt al tien maanden achtereen: van waarde 51 in december 2012 naar waarde 78 in oktober 2013. De neutraalwaarde van deze indicator is 100.

Hypotheken Data Netwerk
Woningverkoop neemt 30 procent toe
Eigen Huis Marktindicator

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.