Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Wallage en Van Geel bemiddelen in Groningen

Geplaatst op 11 nov 2013 , bijgewerkt 11 nov 2013, 12:04

Jacques Wallage en Pieter van Geel  gaan bemiddelen in het aardbevingsgebied in Groningen. De oud-burgemeester van Groningen en de voormalig sta...

Jacques Wallage en Pieter van Geel  gaan bemiddelen in het aardbevingsgebied in Groningen. De oud-burgemeester van Groningen en de voormalig staatssecretaris van Milieu moeten zorgen dat de NAM, de overheid en de inwoners van het gebied met elkaar in gesprek gaan over de gaswinning en de gevolgen daarvan.

Dat meldt de provincie Groningen, die de mannen aanstelde. De oprichting van een dialoogtafel was een van de maatregelen uit het rapport van de Commissie Meijer, dat begin november gepresenteerd werd. Sinds de aardbevingen frequenter en heviger werden, groeide in Groningen de weerstand tegen de gaswinning. De verhoudingen tussen inwoners en ondernemers enerzijds en tussen de NAM en de overheid anderzijds raakten volgens de commissie ernstig verstoord.

De bedoeling is dat de verschillende partijen tot gezamenlijke adviezen gaan komen over de veiligheid en zekerheid voor de toekomst van inwoners en ondernemers in Groningen. Uiterlijk 1 februari 2014 moeten Wallage en Van Geel met een voorstel komen met voorwaarden waaraan het overlegorgaan moet voldoen.

Bekijk ook het dossier:

Gaswinning Groningen

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers