Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Wallage en Van Geel bemiddelen in Groningen

Geplaatst op 11 nov 2013 , bijgewerkt 11 nov 2013, 12:04

Jacques Wallage en Pieter van Geel  gaan bemiddelen in het aardbevingsgebied in Groningen. De oud-burgemeester van Groningen en de voormalig sta...

Jacques Wallage en Pieter van Geel  gaan bemiddelen in het aardbevingsgebied in Groningen. De oud-burgemeester van Groningen en de voormalig staatssecretaris van Milieu moeten zorgen dat de NAM, de overheid en de inwoners van het gebied met elkaar in gesprek gaan over de gaswinning en de gevolgen daarvan.

Dat meldt de provincie Groningen, die de mannen aanstelde. De oprichting van een dialoogtafel was een van de maatregelen uit het rapport van de Commissie Meijer, dat begin november gepresenteerd werd. Sinds de aardbevingen frequenter en heviger werden, groeide in Groningen de weerstand tegen de gaswinning. De verhoudingen tussen inwoners en ondernemers enerzijds en tussen de NAM en de overheid anderzijds raakten volgens de commissie ernstig verstoord.

De bedoeling is dat de verschillende partijen tot gezamenlijke adviezen gaan komen over de veiligheid en zekerheid voor de toekomst van inwoners en ondernemers in Groningen. Uiterlijk 1 februari 2014 moeten Wallage en Van Geel met een voorstel komen met voorwaarden waaraan het overlegorgaan moet voldoen.

Bekijk ook het dossier:

Gaswinning Groningen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.