Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Rotterdam stelt geld beschikbaar voor funderingsherstel

Geplaatst op 14 nov 2013 , bijgewerkt 14 nov 2013, 14:26

Rotterdammers die in een huis met funderingsproblemen wonen, krijgen ook volgend jaar financiële hulp van de gemeente. Rotterdam stelt € 3 miljoen be...

Rotterdammers die in een huis met funderingsproblemen wonen, krijgen ook volgend jaar financiële hulp van de gemeente. Rotterdam stelt € 3 miljoen beschikbaar voor funderingsherstel.

De VVD heeft daar donderdag in de gemeenteraad een motie voor ingediend. In de havenstad zijn naar schatting 30.000 huizen die last hebben van paalrot. Bij het Funderingsloket van de gemeente kunnen huiseigenaren voor funderingsherstel een lening met lage rente krijgen.

Twee weken terug maakten de ministers Dijsselbloem (Financiën) en Blok (Wonen en Rijksdienst) al bekend dat voor woningen waarbij renovatie noodzakelijk is, de woningbezitter een hypotheek kan krijgen boven de maximale verhouding tussen hypotheek en marktwaarde. Momenteel ligt die maximale verhouding op 105%, maar per 1 januari wordt dat 104%. Onder renovatie valt ook funderingsherstel. De extra leenruimte kan alleen worden verstrekt als de gemeent de renovatieproblemen officieel erkent en daar regelingen voor heeft.

De nieuwe normen zijn gebaseerd op advies van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).

Meer informatie

Lees ook: Meer hypotheek voor energieneutraal en renovatie (5 november)
Lees ook: Nieuwsbericht ministerie van Wonen en Rijksdienst (4 november)Funderingsproblemen op een rij
Congres Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers