Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Banken openen informatiepunt restschulden

Geplaatst op 18 nov 2013 , bijgewerkt 18 nov 2013, 23:00

Banken openen begin 2014 een gezamenlijk informatiepunt voor consumenten die vragen hebben over restschulden. Dit maakte Chris Buijink, voorzitte...

Banken openen begin 2014 een gezamenlijk informatiepunt voor consumenten die vragen hebben over restschulden.

Dit maakte Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), gisteren bekend tijdens het jaarcongres van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Het inforamtiepunt wordt ondergebracht bij de NVB.

‘Een restschuld hoeft in veel gevallen geen belemmering te zijn om te verhuizen’, zei Buijink. ‘Banken kunnen een restschuld meefinancieren in een nieuwe hypotheek en doen dit ook. ‘Dat kan uiteraard alleen als het inkomen van de klant dit toelaat.’ Volgens Buijink kan dit een uitstekend moment zijn om woonwensen te realiseren, óók voor huizenbezitters met een potentiële restschuld.

Banken komen met informatiepunt restschulden
Restschuld kan mee onder NHG

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers