Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Banken openen informatiepunt restschulden

Geplaatst op 18 nov 2013 , bijgewerkt 18 nov 2013, 23:00

Banken openen begin 2014 een gezamenlijk informatiepunt voor consumenten die vragen hebben over restschulden. Dit maakte Chris Buijink, voorzitte...

Banken openen begin 2014 een gezamenlijk informatiepunt voor consumenten die vragen hebben over restschulden.

Dit maakte Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), gisteren bekend tijdens het jaarcongres van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Het inforamtiepunt wordt ondergebracht bij de NVB.

‘Een restschuld hoeft in veel gevallen geen belemmering te zijn om te verhuizen’, zei Buijink. ‘Banken kunnen een restschuld meefinancieren in een nieuwe hypotheek en doen dit ook. ‘Dat kan uiteraard alleen als het inkomen van de klant dit toelaat.’ Volgens Buijink kan dit een uitstekend moment zijn om woonwensen te realiseren, óók voor huizenbezitters met een potentiële restschuld.

Banken komen met informatiepunt restschulden
Restschuld kan mee onder NHG

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.