Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Gerichte acties tegen woninginbraken

Geplaatst op 20 nov 2013 , bijgewerkt 20 nov 2013, 10:02

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie neemt de komende maanden extra maatregelen tegen woninginbraken. De minister trekt anderhalf miljoen ...

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie neemt de komende maanden extra maatregelen tegen woninginbraken.

De minister trekt anderhalf miljoen euro uit voor acht gemeenten met het grootste aantal woninginbraken. Dat zei hij vanmorgen in het NOS Radio1 Journaal. Deze maatregel vormt een onderdeel van ‘het donkere dagen-offensief’. In de wintermaanden slaan criminelen veelvuldig hun slag, vaak met een piek voor de feestdagen. Tijdens het ‘donkere dagen-offensief’ worden extra maatregelen ingezet tegen overvallen, straatroven, woning- en auto-inbraken.

Toezichthouders

De gemeenten kunnen met het geld van de minister bijvoorbeeld extra toezichthouders aanstellen, meer cameratoezicht plegen en meer adviezen geven aan potentiële slachtoffers. Ook komen er brieven voor bewoners en posters. Het Openbaar Ministerie gaat in deze periode zoveel mogelijk veelplegers van de straat houden.

Daling

Opstelten streeft naar een daling van  het aantal woninginbraken in 2017 met 30 procent. Het aantal woninginbraken laat de laatste jaren een stijging zien. In 2011 werden er bijna 89.000 geregistreerd. Afgelopen jaar waren het er ruim 91.000. In een derde van de gevallen bleef het bij een poging tot inbraak.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.