Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Gerichte acties tegen woninginbraken

Geplaatst op 20 nov 2013 , bijgewerkt 20 nov 2013, 10:02

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie neemt de komende maanden extra maatregelen tegen woninginbraken. De minister trekt anderhalf miljoen ...

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie neemt de komende maanden extra maatregelen tegen woninginbraken.

De minister trekt anderhalf miljoen euro uit voor acht gemeenten met het grootste aantal woninginbraken. Dat zei hij vanmorgen in het NOS Radio1 Journaal. Deze maatregel vormt een onderdeel van ‘het donkere dagen-offensief’. In de wintermaanden slaan criminelen veelvuldig hun slag, vaak met een piek voor de feestdagen. Tijdens het ‘donkere dagen-offensief’ worden extra maatregelen ingezet tegen overvallen, straatroven, woning- en auto-inbraken.

Toezichthouders

De gemeenten kunnen met het geld van de minister bijvoorbeeld extra toezichthouders aanstellen, meer cameratoezicht plegen en meer adviezen geven aan potentiële slachtoffers. Ook komen er brieven voor bewoners en posters. Het Openbaar Ministerie gaat in deze periode zoveel mogelijk veelplegers van de straat houden.

Daling

Opstelten streeft naar een daling van  het aantal woninginbraken in 2017 met 30 procent. Het aantal woninginbraken laat de laatste jaren een stijging zien. In 2011 werden er bijna 89.000 geregistreerd. Afgelopen jaar waren het er ruim 91.000. In een derde van de gevallen bleef het bij een poging tot inbraak.

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media