Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

SNS Bank mag stunten met rente

Geplaatst op 20 nov 2013 , bijgewerkt 20 nov 2013, 23:00

Goed nieuws voor woningbezitters: SNS REAAL mag stunten met hypotheekrente, ondanks de nationalisatie en de eerder dit jaar ontvangen staatssteun. De...

Goed nieuws voor woningbezitters: SNS REAAL mag stunten met hypotheekrente, ondanks de nationalisatie en de eerder dit jaar ontvangen staatssteun. De Europese Commissie beperkt de staatsbank niet bij de prijsvorming, zei minister Dijsselbloem (Financiën) gisteren.

SNS REAAL, het moederbedrijf van SNS Bank, maakte in augustus al duidelijk graag te willen prijsvechten. Inmiddels heeft SNS Bank enkele stapjes in die richting gezet.

Sinds 2009 is de concurrentie op de Nederlandse hypotheekmarkt beperkt, omdat diverse banken tijdens de bankencrisis staatssteun ontvingen. Eerder mochten ABN AMRO, Aegon en ING geen prijsleider zijn, als strafmaatregel voor de staatssteun. Momenteel heeft alleen ABN AMRO nog een stuntverbod, dat mogelijk afloopt op 5 april 2014.

Rentebarometer

Vereniging Eigen Huis protesteert al enkele jaren tegen de overwinsten die banken op hypotheken kunnen maken, omdat er te weinig concurrentie is. Samen met de Universiteit van Amsterdam maakt de vereniging daarom de Eigen Huis Rentebarometer, die de overwinsten laat zien.

Dit jaar zijn de overwinsten gedaald, volgens deze barometer. Vereniging Eigen Huis juicht de ruimte voor SNS Bank om te stunten toe, maar blijft kritisch. Dat banken hun rente mógen verlagen, wil immers nog niet zeggen dat ze het ook voor alle rentetarieven doen.

Gerelateerde berichten:
Lagere rentes bij SNS Bank (15-08-2013)
CPB bevestigt te hoge hypotheekrente (15-02-2013)
Stop overwinst hypotheekrente (11-02-2013)
Concurrentiegebrek stuwt hypotheekrente (04-02-2013)

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.