Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

'Stimuleer duurzame stroom minimaal tien jaar’

Geplaatst op 26 nov 2013 , bijgewerkt 26 nov 2013, 13:37

De stimulerende maatregelen voor het opwekken van duurzame energie moeten voor de komende tien jaar gelden en niet, zoals nu het plan is, al na vier...

De stimulerende maatregelen voor het opwekken van duurzame energie moeten voor de komende tien jaar gelden en niet, zoals nu het plan is, al na vier jaar worden geëvalueerd. Hiervoor pleit Vereniging Eigen Huis in een brief aan minister Blok (Wonen).

Huishoudens die zonnepanelen op hun dak hebben liggen kunnen de stroom die zij aan het energienet terugleveren nu salderen. En consumenten die in een coöperatie energie opwekken komen vanaf 1 januari 2014 in aanmerking voor een korting op de energiebelasting. Minister Kamp wil deze twee maatregelen na vier jaar evalueren en beoordelen of ze een  vervolg krijgen. ‘Hierdoor ontstaat onzekerheid voor huiseigenaren die al hebben geïnvesteerd in duurzame decentrale opwek of die van plan zijn dat te doen,’ zegt Rob Mulder, directeur Strategie en Belangenbehartiging bij Vereniging Eigen Huis.

Onzekerheid

De vereniging verzoekt minister Blok in de brief om zijn collega minister Kamp aan te sporen tot een consistent en praktisch energiebeleid. Mulder: ‘Zoals we al eerder hebben gezien op de woningmarkt, zorgt onzekerheid over de toekomst van fiscale tegemoetkomingen voor een daling van de animo. Het is belangrijk dat alle mensen die voor 2018 gebruik maken van een fiscale tegemoetkoming in de energiebelasting voor het duurzaam opwekken van energie, hier minimaal tien jaar gebruik van kunnen maken.’ 

Update (28 november 2013): De Tweede Kamer heeft een amendement aangenomen dat de korting op de energiebelasting voor coöperaties tien jaar garandeert.

Lees de brief van Vereniging Eigen Huis aan minister Blok

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.