Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Importheffing voor aantal Chinese fabrikanten van zonnepanelen

Geplaatst op 04 dec 2013 , bijgewerkt 04 dec 2013, 14:42

De Europese Unie legt een aantal Chinese fabrikanten van zonnepanelen een importheffing op. De maatregel gaat in op 6 december en geldt twee jaar. ...

De Europese Unie legt een aantal Chinese fabrikanten van zonnepanelen een importheffing op. De maatregel gaat in op 6 december en geldt twee jaar.

China en de Europese Unie (EU) hebben in augustus afgesproken dat Chinese fabrikanten hun zonnestroomsystemen op de Europese markt niet onder een minimumprijs mogen aanbieden. Deze afspraak is ondertekend door 70% van de Chinese zonnepanelenfabrikanten, de overige 30% tekende niet. De EU legt die laatste groep nu een importheffing op van gemiddeld 47,6%. Zonnestroomsystemen van deze fabrikanten worden daarmee duurder voor de Europese consument.

De importheffing heeft geen consequenties voor deelnemers aan 123zonne-energie van Vereniging Eigen Huis.

Eerder dreigde de EU met een dergelijke heffing voor alle Chinese fabrikanten van zonnepanelen. De EU verweet Chinezen goedkope, met staatsteun geproduceerde zonnepanelen op de Europese markt te dumpen, ten koste van Europese fabrikanten.

Meer over dit onderwerp

Akkoord EU en China over zonnepanelen (30 juli 2013)
Protest tegen importheffing (24 juni)
Heffing op Chinese zonnepanelen (5 juni)

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media