Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

11-12-13: Anti-inbraakdag

Geplaatst op 11 dec 2013 , bijgewerkt 11 dec 2013, 10:10

Woensdag presenteert de website 1dagniet.nl de anti-inbraakideeën van huiseigenaren uit heel Nederland. De site is een initiatief van enkele politi...

Woensdag presenteert de website 1dagniet.nl de anti-inbraakideeën van huiseigenaren uit heel Nederland.

De site is een initiatief van enkele politieagenten op persoonlijke titel. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie bestempelde begin dit jaar het oplossen en tegengaan van woninginbraak als prioriteit. In vier jaar tijd wil hij het aantal inbraken terugbrengen van 91.000 naar 65.000. 1Dagniet wil die ambitie nog sneller realiseren door inwoners zelf ideeën te laten aandragen.

Initiatieven

‘Preventie en bewustwording zijn onze belangrijkste doelen’, zegt initiatiefnemer Patrick Fluyt. ‘Dat mensen bijvoorbeeld weer eens nadenken over de kwaliteit van hun hang- en sluitwerk.’ Inmiddels werken al meer dan zestig gemeentes de plannen uit die zijn aangedragen door particulieren, gemeentes zelf of de politie. Vandaag wordt via social media en de plaatselijke pers bekend gemaakt welke initiatieven er zijn ontplooid. 

Heeft u nog suggesties om inbrekers te weren, laat het weten op 1dagniet.nl.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.