Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Proef met hypotheek voor flexwerkers

Geplaatst op 12 dec 2013 , bijgewerkt 12 dec 2013, 12:50

Werknemers met een flexibel arbeidscontract moeten eenvoudiger een hypotheek kunnen krijgen. Uitzendorganisatie Randstad, Vereniging Eigen Huis en ge...

Werknemers met een flexibel arbeidscontract moeten eenvoudiger een hypotheek kunnen krijgen. Uitzendorganisatie Randstad, Vereniging Eigen Huis en geldverstrekker Obvion starten daarom een proef met de 'perspectiefverklaring'.

Tijdelijke contracten zijn in de huidige arbeidsmarkt vaak de norm voor nieuwe werknemers. Toch spelen geldverstrekkers liever op zeker door alleen hypotheekaanvragen van werknemers met een vast contract of werkgeversverklaring in behandeling te nemen.

Volgens Randstad, Vereniging Eigen Huis en Obvion zou vooral het perspectief van de aanvrager moeten tellen: diens opleiding, werkervaring, competenties, functie en de situatie op de arbeidsmarkt. Ook als diegene geen vast arbeidscontract heeft.

De organisaties onderzoeken nu of een perspectiefverklaring de kans op een hypotheek voor flexwerkers kan vergroten. Vooralsnog komen alleen werknemers van Randstad Professionals en Randstad Techniek die minimaal één jaar zijn gedetacheerd in aanmerking. Met een perspectiefverklaring kan de aanvrager via Eigen Huis Hypotheekservice bij Obvion terecht.

De proef duurt tot 1 oktober 2014. Andere partijen kunnen dit voorbeeld los van de initiatiefnemers volgen.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.