Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Proef met hypotheek voor flexwerkers

Geplaatst op 12 dec 2013 , bijgewerkt 12 dec 2013, 12:50

Werknemers met een flexibel arbeidscontract moeten eenvoudiger een hypotheek kunnen krijgen. Uitzendorganisatie Randstad, Vereniging Eigen Huis en ge...

Werknemers met een flexibel arbeidscontract moeten eenvoudiger een hypotheek kunnen krijgen. Uitzendorganisatie Randstad, Vereniging Eigen Huis en geldverstrekker Obvion starten daarom een proef met de 'perspectiefverklaring'.

Tijdelijke contracten zijn in de huidige arbeidsmarkt vaak de norm voor nieuwe werknemers. Toch spelen geldverstrekkers liever op zeker door alleen hypotheekaanvragen van werknemers met een vast contract of werkgeversverklaring in behandeling te nemen.

Volgens Randstad, Vereniging Eigen Huis en Obvion zou vooral het perspectief van de aanvrager moeten tellen: diens opleiding, werkervaring, competenties, functie en de situatie op de arbeidsmarkt. Ook als diegene geen vast arbeidscontract heeft.

De organisaties onderzoeken nu of een perspectiefverklaring de kans op een hypotheek voor flexwerkers kan vergroten. Vooralsnog komen alleen werknemers van Randstad Professionals en Randstad Techniek die minimaal één jaar zijn gedetacheerd in aanmerking. Met een perspectiefverklaring kan de aanvrager via Eigen Huis Hypotheekservice bij Obvion terecht.

De proef duurt tot 1 oktober 2014. Andere partijen kunnen dit voorbeeld los van de initiatiefnemers volgen.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.