Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Traplift na 1 januari niet meer aftrekbaar

Geplaatst op 15 dec 2013 , bijgewerkt 15 dec 2013, 23:00

Het kabinet schaft aftrekposten voor zorggerelateerde woningaanpassingen, zoals een traplift of een verhoogd toilet, per 1 januari 2014 af. Maar deze...

Het kabinet schaft aftrekposten voor zorggerelateerde woningaanpassingen, zoals een traplift of een verhoogd toilet, per 1 januari 2014 af. Maar deze aanpassingen zijn nog wel aftrekbaar als zij in 2013 besteld en betaald zijn.

Woningbezitters die ná 1 januari een traplift, verhoogd toilet of andere zorggerelateerde woningaanpassing willen realiseren, kunnen nog wel bij hun gemeente aankloppen. Op grond van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) geven gemeenten een vergoeding voor dergelijke aanpassingen.

Gemeenten mogen voor de vergoeding hun eigen normen hanteren. Dat betekent dat de nieuwe regeling in de ene gemeente gunstiger kan uitpakken dan de oude fiscale regeling, maar in de andere gemeente juist ongunstiger.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.