Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Discussie over collectieve inkoopacties zonnepanelen

Geplaatst op 17 dec 2013 , bijgewerkt 17 dec 2013, 10:38

Collectieve inkoopacties van zonnepanelen moeten worden afgeschaft, vindt de branchevereniging van bedrijven in zonne-energie. Een online petiti...

Collectieve inkoopacties van zonnepanelen moeten worden afgeschaft, vindt de branchevereniging van bedrijven in zonne-energie. Een online petitie tegen dit soort inkoopacties heeft al meer dan 750 handtekeningen opgeleverd.

Installateurs van zonnepanelen vinden dat collectieve zonnestroomacties de markt verstoren. Voorzitter Gerard van Amerongen van belangenorganisatie Holland Solar zegt in het NOS Radio 1-journaal dat veel partijen door dit soort acties uit de markt worden gedrukt. Volgens Van Amerongen komen vooral veel kleine installateurs in de problemen, omdat zij niet aan de gestelde eisen van de acties kunnen voldoen.

Holland Solar vindt dat collectieve acties in het verleden wel hebben gezorgd voor een afzetgroei. 'Nu moeten maatschappelijke organisaties en gemeenten mensen gaan voorlichten over hoe ze zelf een installateur moeten kiezen,' laat Van Amerongen aan de NOS weten. 

Vereniging Eigen Huis en 123zonne-energie

Vereniging Eigen Huis organiseert sinds 2011 123zonne-energie, waarmee de vereniging consumenten ontzorgt die zonnepanelen willen kopen. Claudia Umlauf, beleidsadviseur bij Vereniging Eigen Huis: 'Wij merken dat consumenten het moeilijk vinden om zonnepanelen te kopen, omdat zij niet weten welke afwegingen en keuzes zij moeten maken.' Kwaliteit en garantie staan bij 123zonne-energie voorop, daarom heeft de vereniging periodiek overleg met branchevereniging Holland Solar. Umlauf: 'Dat Holland Solar nu aangeeft dat inkoopacties ertoe leiden dat zonnepaneelbedrijven te weinig verdienen en kleine installateurs buitenspel worden gezet, verbaast en betreurt de vereniging. Vereniging Eigen Huis is juist uit op een gezonde zonnepanelenmarkt. Ook kleine installatiebedrijven zet 123zonne-energie aan het werk.'

Meer informatie 123zonne-energie

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.