Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Prijsniveau koopwoningen stabiliseert

Geplaatst op 21 feb 2014 , bijgewerkt 21 feb 2014, 11:05

Bestaande koopwoningen waren vorige maand nog maar 0,5% goedkoper dan in januari 2013. Dit blijkt uit de prijsindex van het Centraal Bureau voor de S...

Bestaande koopwoningen waren vorige maand nog maar 0,5% goedkoper dan in januari 2013. Dit blijkt uit de prijsindex van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.

De prijsdaling was vergeleken met een jaar eerder een stuk kleiner dan in december. Toen namen de huizenprijzen nog bijna 4% af. Ondanks de geringe afname in janauri 2014, bleef het prijsniveau de afgelopen zeven maanden nagenoeg stabiel.

De huizenprijzen liggen nu ongeveer op hetzelfde niveau als in 2003. Vergeleken met de piek van de huizenmarkt in 2008, zijn woningen nu ruim 20% in waarde gedaald.

Vorige maand verwisselden 8.905 woningen van eigenaar - ruim 42% meer dan in januari 2013. Deze grote toename is te verklaren doordat veel kopers in december 2012 nog hun slag sloegen om de strengere hypotheekregelgeving per 1 januari 2013 voor te zijn. In die maand werden daardoor relatief weinig huizen verkocht.

Lees meer over de huizenprijzen

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers