Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

SVn wijzigt voorwaarden Starterslening

Geplaatst op 20 mrt 2014 , bijgewerkt 20 mrt 2014, 09:41

Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) wijzigt per 1 april de voorwaarden voor de Starterslening. Volgens de SVn komt dit door aanscherpingen in de wet-en regelgeving en op verzoek van de deelnemende gemeenten.

Zo wordt de looptijd van de Starterslening met ingang van komende maand dertig jaar. Nu is nog een looptijd van acht, dertien of dertig jaar mogelijk.

Daarnaast wordt alleen de toekomstige eigenaar van een aan te schaffen woning als aanvrager van de Starterslening gezien. Nu is ook de medebewoner mede-aanvrager van de lening, waardoor hij ook in de schuld staat bij de SVn.

Ten slotte wordt de rekenmethode om de hoogte van de Starterslening te bepalen aangepast aan de marktrente. Dit kan ervoor zorgen dat de Starterslening lager uitvalt. Daar staat tegenover dat meer aanvragers een dergelijke lening kunnen krijgen. Vereniging Eigen Huis heeft ook voor deze aanpassing gepleit.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers