Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Slimme meter vanaf 2015 verspreid

Geplaatst op 08 mei 2014 , bijgewerkt 08 mei 2014, 12:14

Netbeheerders vervangen vanaf 2015 alle analoge gas- en elektriciteitsmeters door slimme meters. De Eerste Kamer heeft ingestemd met de grootschalige...

Netbeheerders vervangen vanaf 2015 alle analoge gas- en elektriciteitsmeters door slimme meters. De Eerste Kamer heeft ingestemd met de grootschalige aanbieding van de slimme meter.

Inmiddels hebben ruim 600 duizend huishoudens al een slimme meter. Deze kregen ze omdat de oude meter niet meer voldeed, of omdat ze in een nieuwbouwhuis wonen. Ook in gerenoveerde huizen is een slimme energiemeter geïnstalleerd. In 2020 moeten alle kleinverbruikers een slimme meter aangeboden hebben gekregen.

Slimme meter en Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis staat achter de slimme meter, zolang deze niet verplicht is, geen extra kosten met zich meebrengt en huishoudens stimuleert energie te besparen. Uit onderzoek blijkt alleen dat de slimme meter niet of nauwelijks aanzet tot energiebesparing. Hierdoor profiteren voornamelijk netbeheerders en energieleveranciers van de meter; dat moet veranderen.

Meer informatie
Slimme meter
Informatie van de Rijksoverheid

Gerelateerde artikelen
Half miljoen slimme meters eind 2013 (februari 2013)
Slimme meter kosteloos bij aanschaf zonnepanelen (november 2012) 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers