Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Zuiderlingen beveiligen huis beter

Geplaatst op 14 jul 2014 , bijgewerkt 14 jul 2014, 22:00

Brabanders en Limburgers letten beter op hun spullen en beveiligen hun woning vaker dan mensen uit de noordelijke provincies. Dit blijkt uit cijfers...

Brabanders en Limburgers letten beter op hun spullen en beveiligen hun woning vaker dan mensen uit de noordelijke provincies. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In Zuid-Nederland (Noord-Brabant en Limburg) zegt 69% van de inwoners dat hun woning extra sloten op de buitendeuren heeft. In Noord-Nederland (Friesland, Groningen en Drenthe) is dat 64%.

Licht

Een groot percentage van de zuiderlingen neemt waardevolle spullen mee uit de auto of laat ze thuis om straatroof te voorkomen. Ook laten Brabanders en Limburgers vaker een lichtje branden om inbrekers af te schrikken dan mensen uit het noorden.

Onveilig

Ongeveer één op de tien mensen in het zuiden van Nederland voelt zich weleens onveilig in eigen huis en een derde van hen doet 's avonds de deur niet open als wordt aangebeld. Volgens het CBS zijn deze gevoelens van onveiligheid hoger dan in de rest van Nederland. De angst is deels gegrond, aangezien mensen in het zuiden relatief vaker slachtoffer zijn van een woninginbraak dan mensen in de overige delen van het land.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers