Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Kabinet verlengt schenkingsvrijstelling niet

Geplaatst op 15 aug 2014 , bijgewerkt 15 aug 2014, 14:04

Het kabinet is niet van plan de verruimde schenkingsvrijstelling te verlengen. Dat laat minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem vrijdag weten.

Tot 1 januari 2015 mag € 100.000 belastingvrij worden geschonken, zolang het geld bestemd is voor de aankoop of verbouwing van een woning. Ook mag de schenking worden gebruikt voor de aflossing van een hypotheek of de afbetaling van een restschuld.

Volgens Dijsselbloem is de verruimde schenkingsvrijstelling 'echt bedoeld als kickstart voor de woningmarkt, maar blijft het een eenmalige maatregel'.

Eerder deze week pleitte onder meer de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) voor verlenging van de maatregel. Sinds de invoering ervan in oktober 2013 maakten zo'n 50.000 mensen gebruik van de verruimde schenkingsvrijstelling. Volgens de makelaarsorganisatie heeft de maatregel een positief effect op de woningmarkt. Deze heeft nog steeds steun nodig, ondanks het toegenomen aantal verkooptransacties en de toegenomen huizenprijzen in de afgelopen maanden, zo stelde de NVM. 

Meer informatie
NVM: verleng schenkingsvrijstelling

Lees meer over financiële veranderingen in 2015

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers