Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Woningverkoop 45 procent gestegen

Geplaatst op 17 nov 2014 , bijgewerkt 17 nov 2014, 13:00

In oktober verwisselden 14.353 woningen van eigenaar. Dat is bijna 45 % meer dan vorig jaar in oktober.

Dit blijkt uit cijfers van het Kadaster. Ook in vergelijking met september 2014 is de woningverkoop in oktober gestegen, met bijna 11 %.    

Alle woningtypen

De verkoopstijging is te zien bij alle woningtypen. Bij vrijstaande woningen steeg de verkoop het snelst, vergeleken met oktober 2013: met bijna 51 %. Bij twee-onder-een-kapwoningen is de stijging het kleinst: ruim 34 %.

Flevoland noteert de grootste stijging van de woningverkoop, ten opzichte van oktober 2013. Daar steeg de verkoop met bijna 69 %. In Drenthe was de groei het kleinst: ruim 19 %.

Het aantal nieuwe hypotheken was in oktober bijna 35 % hoger dan in oktober vorig jaar. En het aantal executieveilingen van woningen groeide ook: van 197 naar 216.

Meer vertrouwen

De cijfers van het Kadaster bevestigen de stand van de Eigen Huis Marktindicator, die het consumentenvertrouwen weerspiegelt. In oktober bereikte deze stemmingsgraadmeter 103 punten. Het was voor het eerst in tien jaar dat de Eigen Huis Marktindicator boven de normaalwaarde van 100 punten uit kwam.

Woningmarktcijfers
Eigen Huis Marktindicator

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers