Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Rotterdam helpt huiseigenaren

Geplaatst op 02 jan 2014 , bijgewerkt 02 jan 2014, 23:00

Rotterdamse huiseigenaren met ernstige betalingsachterstanden op hun hypotheek kunnen sinds 1 januari aankloppen bij de Kredietbank Rotterdam. V...

Rotterdamse huiseigenaren met ernstige betalingsachterstanden op hun hypotheek kunnen sinds 1 januari aankloppen bij de Kredietbank Rotterdam. Vervolgens probeert de Kredietbank om, in overleg met de hypotheekverstrekker, tot een betalingsregeling te komen.

Achterliggend doel van deze werkwijze is dat de huiseigenaar in zijn woning kan blijven wonen én zijn financiële huishouding op orde kan krijgen. Daarvoor is het van belang dat huiseigenaren met betalingsachterstanden zich zo snel mogelijk melden bij de Kredietbank.

Gemeenten krijgen van de Rijksoverheid een budget voor armoedebestrijding. Elke gemeente kan dit naar eigen inzicht besteden. Van oudsher zijn gemeenten (en hun kredietbanken) vooral gericht op huurders met lage inkomens, maar ook onder eigenwoningbezitters nemen betalingsproblemen de laatste jaren sterk toe.

Den Haag als voorbeeld

‘De Gemeentelijke Kredietbank van Den Haag zien wij als voortrekker, als het gaat om de lokale aanpak van betalingsproblemen onder woningbezitters’, zegt Michel Ligtlee, beleidsadviseur bij Vereniging Eigen Huis. ‘Het is goed om te zien dat ook een grote stad als Rotterdam nu deze weg inslaat. We hopen dat andere gemeenten dit voorbeeld snel volgen.’

Meer informatie
› Meldpunt betalingsproblemen
› Artikel Eigen Huis Magazine - Staatssecretaris Jetta Klijnsma: 'Wees verstandig, accepteer hulp' 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.