Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Jagen op inbrekers via WhatsApp

Geplaatst op 07 jan 2014 , bijgewerkt 07 jan 2014, 11:51

Een groeiend aantal Nederlanders zet Whatsapp in om te waarschuwen tegen inbraken in hun buurt. Buurtbewoners maken speciale WhatsApp-groepen aan o...

Een groeiend aantal Nederlanders zet Whatsapp in om te waarschuwen tegen inbraken in hun buurt.

Buurtbewoners maken speciale WhatsApp-groepen aan om elkaar te waarschuwen tegen inbraken in hun buurt. Precieze cijfers zijn bij de Nationale Politie niet bekend, maar uit een rondgang van het AD op internet blijkt dat buurtbewoners het afgelopen halfjaar in tientallen gemeenten een `digitale buurtwacht' hebben gevormd.

Bennekom

Mooi voorbeeld is Bennekom. Een inbraakgolf aldaar was voor inwoners aanleiding om een speciale WhatsApp-groep aan te maken. Nu krijgen 160 mensen in het dorp een melding als er een verdacht individu wordt gesignaleerd. Gespuis wordt zo op afstand in de gaten gehouden en de politie wordt direct ingeseind.

Burgernet

De politie gebruikt zelf Burgernet waarmee ze inwoners aanspoort uit te kijken naar criminelen. In het afgelopen jaar zijn er 16.210 Burgernetberichten verzonden in Nederland. Dat komt neer op ongeveer 44 per dag. De politie vindt de Whatsapp een welkome toevoeging. Op die manier kan iemand heel snel een heel grote groep mensen inseinen, en eventueel ook foto’s meesturen.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers