Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Besluit gaswinning genomen, Kamp licht toe in Groningen

Geplaatst op 17 jan 2014 , bijgewerkt 17 jan 2014, 12:07

Het kabinet heeft een besluit genomen over het winnen van gas in Groningen. Minister Kamp van Economische Zaken licht het besluit vrijdagmiddag om 16...

Het kabinet heeft een besluit genomen over het winnen van gas in Groningen. Minister Kamp van Economische Zaken licht het besluit vrijdagmiddag om 16.30 uur toe in Loppersum.

Dat meldt het ministerie van Economische Zaken. Bij de persconferentie spreken ook commissaris van de koning Max van den Berg, burgemeester van Loppersum Albert Rodenboog en NAM-directeur Bart van de Leemput.

Aardbevingen

Sinds de NAM vanaf het jaar 2000 de gasproductie geleidelijk verhoogde, zijn het aantal aardbevingen in het winningsgebied in Groningen en de kracht ervan toegenomen. Na zware bevingen in de afgelopen twee jaar zijn meer dan tienduizend schadeclaims ingediend bij de NAM. Staatstoezicht op de Mijnen raadde vorig jaar al aan de gasproductie flink te verlagen. In plaats daarvan haalde de NAM door de strenge winter juist meer gas uit de bodem.

Schadevergoeding

Vereniging Eigen Huis vindt dat de NAM alle schade door gaswinning aan huiseigenaren moet vergoeden, ook de waardedaling van woningen. De meeste contra-expertises die de vereniging deed voor huiseigenaren vallen fors hoger uit dan de schaderamingen van NAM-taxateurs. De vereniging pleit daarom voor een onafhankelijke schadeafhandeling.

Lees meer in het dossier Aardbevingen Groningen

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers