Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Meeste Nederlanders blij met hun woning

Geplaatst op 20 jan 2014 , bijgewerkt 20 jan 2014, 23:00

Negen op de tien Nederlanders zijn (zeer) tevreden met hun woning. Dit blijkt uit het tevredenheidsonderzoek van het Centraal Bureau voor de Statisti...

Negen op de tien Nederlanders zijn (zeer) tevreden met hun woning. Dit blijkt uit het tevredenheidsonderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In 2012 mopperde maar een paar procent over zijn onderdak. Uit het onderzoek blijkt dat naarmate het onderwijsniveau van de bewoners hoger is, de mate van tevredenheid toeneemt. Vooral senioren zijn erg content: 95 % is tevreden over zijn of haar woning.
De woonomgeving wordt ook erg gewaardeerd. Die valt gemiddeld bij 89 % van de Nederlanders in de smaak.

Vrije tijd

Valt er dan helemaal niets te klagen? Toch wel, want 7 % van de Nederlanders is ontevreden over zijn financiĆ«le situatie en een vijfde is tevreden noch ontevreden. En ongeveer drie op de tien 25- tot 55-jarigen is niet tevreden met de hoeveelheid vrije tijd. Dit in tegenstelling tot de 65-plussers. Die hebben daarover bijna niets te klagen. Deze groep is vaak niet meer werkzaam en heeft meestal ook geen inwonende kinderen meer die zorg nodig hebben.

Lees meer over het onderzoek van het CBS

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden