Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Fonds voor financiering energiebesparende maatregelen van start

Geplaatst op 22 jan 2014 , bijgewerkt 22 jan 2014, 08:19

Huiseigenaren kunnen sinds dinsdag goedkoop geld lenen om hun huis energiezuiniger te maken. De lening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespa...

Huiseigenaren kunnen sinds dinsdag goedkoop geld lenen om hun huis energiezuiniger te maken. De lening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds, dat met financiële bijdragen van de Rabobank, de ASN Bank en de Rijksoverheid is gerealiseerd.

Particuliere eigenaren van bestaande woningen kunnen op Ikinvesteerslim.nl een lening aanvragen voor energiebesparende maatregelen. Denk aan het isoleren van de woning, of de aanschaf van een zuinige HR-ketel of dubbele beglazing. Het fonds verstrekt leningen van € 2.500 tot € 25.000, met een looptijd van 7 tot 10 jaar, afhankelijk van de hoogte van de lening. Het rentepercentage voor leningen met een looptijd van 7 jaar is 3,4% en voor leningen met een looptijd van 10 jaar is 3,8%.

Zonnepanelen

Woningbezitters kunnen ook zonnepanelen aanschaffen met de lening. Hiervoor geldt dat niet meer dan 50% van de lening mag worden geïnvesteerd in een zonnestroomsysteem. De overige 50% is bedoeld voor andere energiebesparende maatregelen.

Minister Blok (Wonen) kondigde het Nationaal Energiebespaarfonds al in oktober 2013 aan. De Europese Commissie en de Autoriteit Financiële Markten moesten het bespaarfonds toen nog goedkeuren.

Meer informatie

De voorwaarden van de lening en meer informatie leest u op Ikinvesteerslim.nl. Er zijn meer mogelijkheden om energiebesparende maatregelen te financieren, meer informatie leest u hier.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.