Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Werkloosheid stijgt naar 8,5 %

Geplaatst op 23 jan 2014 , bijgewerkt 23 jan 2014, 09:50

De werkloosheid steeg in december naar 8,5 % van de beroepsbevolking. In de laatste maand van 2013 kwamen er 15.000 werklozen bij. Dit blijkt uit cij...

De werkloosheid steeg in december naar 8,5 % van de beroepsbevolking. In de laatste maand van 2013 kwamen er 15.000 werklozen bij. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De cijfers maken een einde aan de dalende trend in de maanden voor december. Deze tendens was vooral te danken aan mensen die zich van de arbeidsmarkt terugtrokken.

In december steeg het aantal WW-uitkeringen met 27,8 % vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder.Vooral in de sectoren zorg en welzijn, vervoer en opslag en landbouw visserij liep het aantal werkloosheidsuitkeringen op.

In heel 2013 zijn er bijna 100.000 werklozen bij gekomen. In totaal zitten nu 668.000 Nederlanders zonder werk.

Betalingsproblemen

Werkloosheid is samen met echtscheiding de belangrijkste oorzaak voor betalingsachterstanden op de hypotheek. Uit de laatste cijfers van het Bureau Krediet Registratie (BKR) blijkt dat ongeveer 91.000 woningbezitters moeite met de afbetalingen van de woningfinanciering. Hiervan is volgens het BKR officieel sprake als de achterstand is opgelopen tot 120 dagen. Deze BKR-registratie wordt pas opgeheven als de betalingsachterstand op de hypotheek volledig is ingelopen.  

Lees meer over werkloosheid en eigen woning (pdf)
Lees meer over betalingsproblemen 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers