Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Extra hypotheek voor nul-op-de-meter

Geplaatst op 24 jan 2014 , bijgewerkt 24 jan 2014, 13:45

Banken mogen een bedrag van € 13.500 extra aan hypotheek verstrekken voor energieneutrale nieuwbouwwoningen. Voorwaarde is wel dat het huis...

Banken mogen een bedrag van € 13.500 extra aan hypotheek verstrekken voor energieneutrale nieuwbouwwoningen. Voorwaarde is wel dat het huishouden een inkomen heeft van minstens € 29.000.

Deze extra kredietruimte voor nul-op-de-meter woningen mag sinds 1 januari 2014 worden verstrekt, conform een wijziging in de Tijdelijke Regeling Hypothecair Krediet.

Nul-op-de-meter woningen zijn zeer energiezuinig, onder meer dankzij extra goede isolatie. Bovendien voorzien zij zelf in hun eigen energiebehoefte. Meestal zorgt een warmtepomp voor de verwarming, en leveren zonnepanelen de benodigde elektriciteit. Deze maatregelen vergen uiteraard een investering bij aanvang.
 
Eigenaars van bestaande woningen kunnen energiebesparende maatregelen op verschillende manieren financieren (zie onderstaande link).

Financiering van energiebesparing

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.