Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Extra hypotheek voor nul-op-de-meter

Geplaatst op 24 jan 2014 , bijgewerkt 24 jan 2014, 13:45

Banken mogen een bedrag van € 13.500 extra aan hypotheek verstrekken voor energieneutrale nieuwbouwwoningen. Voorwaarde is wel dat het huis...

Banken mogen een bedrag van € 13.500 extra aan hypotheek verstrekken voor energieneutrale nieuwbouwwoningen. Voorwaarde is wel dat het huishouden een inkomen heeft van minstens € 29.000.

Deze extra kredietruimte voor nul-op-de-meter woningen mag sinds 1 januari 2014 worden verstrekt, conform een wijziging in de Tijdelijke Regeling Hypothecair Krediet.

Nul-op-de-meter woningen zijn zeer energiezuinig, onder meer dankzij extra goede isolatie. Bovendien voorzien zij zelf in hun eigen energiebehoefte. Meestal zorgt een warmtepomp voor de verwarming, en leveren zonnepanelen de benodigde elektriciteit. Deze maatregelen vergen uiteraard een investering bij aanvang.
 
Eigenaars van bestaande woningen kunnen energiebesparende maatregelen op verschillende manieren financieren (zie onderstaande link).

Financiering van energiebesparing

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.